Slik kan DU hjelpe til å lage en vaksine mot korona!

Har du en PC og litt strøm til overs i kampen mot korona?
«Folding@home» (f@h) er et system hvor blant annet forskning på corona kan bruke DIN pc til å lage simuleringer som hjelper til å forstå viruset – og forhåpentligvis finne en kur!

Last ned folding@home her –>

corona fahDersom du installerer «Folding@home» kan pc’en din benyttes når du selv ikke bruker den og alle monner drar! Du vil også kunne velge om maskinen din skal brukes hele tiden, eller bare når du selv ikke bruker den og om du gi lett, medium, eller full utnyttelse av PC’en din.

Prosjektet ble startet ved Standford i 2000 men benyttes nå av en rekke laboratorier og universiteter i både Europa, Asia og USA. Enkelt sagt går det ut på å simulere hvordan deler av viruset oppfører seg så man får bedre forståelse av hvordan man kan lage medisiner mot det.

Folding@home gir ut resultatene som blir generert helt åpent slik at alle som kan dra nytte av det får tilgang.

Vil du vite mer spesifikt hva som utrettes finnes det en post her og om du ønsker å se oversikten over alle pågående prosjekter kan du finne den listen her.
Om du tror du kan dra nytte av det vil datasettene bli publisert på github når de er generert.

PS! Det går rykter om at de har «nok data og skal stenge ned fra 31. mars.». Det gjelder et ANNET liknende system (SETI) som ikke (nødvendigvis) er relatert til å forske på medisin men i søken på intelligent liv i universet(!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*