Iphone 4 «death grip» – Er det virkelig et problem?

De fleste har fått med seg antenneproblemet til Iphone 4. Sjefen sjøl, Steve Jobs slo tilbake mot problemene og mente at dette var et problem også andre telefoner hadde. Nokia var raskt på banen og sa blant annet at «antenneytelsen kan generelt sett bli berørt dersom telefonen holdes i et fast grep».

VG testet nylig flere andre telefoner, deriblant Nokia, og testen viser at Nokia’s påstand stemmer. Men har andre telefoner et «death grip» som Iphone 4?

Grunnen til at dekningen blir dårligere ved å holde telefonen på en spesiell måte er at man kortslutter antennene. Metallrammen som er rundt telefonen fungerer som antenne og er delt opp i en antenne for GSM og en for Bluetooth, trådløs internett og GPS. Ved et punkt møtes disse antennene og dersom man holder ved dette punktet vil man oppleve dårligere dekning.

Men hvor stort problem er dette egentlig?

Amobil har testet Iphone 4 og prøvde å fremprovosere dårligere dekning. De måtte først og fremst trykke veldig hardt på punktet, men klarte ikke å miste dekningen helt. De klarte å miste 3G-dekningen, men telefonen var raskt over på EDGE-nett. «Iphone 3GS har ofte en svært lang pause ved bytting av nett på denne måten, slik at når 3G faller ut må man vente lang tid før siden fortsetter å laste inn med Edge. Dette skjedde altså ikke ved bruk av Iphone 4, selv om den også av og til byttet.»
Jeg tror du skal klare deg dersom du kjøper en Iphone 4…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*